Windows segédprogramok

NWUSER

 

A NetWare teljesen integrálódott a Windows-ba, ami az állományelérést, a nyomtatómegosztást és az egyéb funkciókat is jelenti. Az integrálódás kiterjed a Windows for Workgroups-ra is.

Az elsö lehetöségünk a bejelentkezés. Ha egyszer már bejelentkeztünk, a továbbiakban, ha ugyanezen a néven kivánunk bejelentkezni, csak a LOGIN-ra kell klikkelnünk, máris megtörténik a bejelentkezés. A kijelentkezés is csak egy kattintás, mint ahogy a jelszavunk megváltoztatása is egyszerü. A bejelentkezéskor nem hajtódik végre a Login script, és figyeljünk a megfelelö kontext beállításra ! A megszokott drag-drop technika is a megfelelöképpen müködik, tehát bármely szimbólumot mozgathatunk a képernyön a megfelelö helyre, ahelyett, hogy beírnánk a nevét.

 

A bejelentkezést azonban a legjobb, ha a Windows-ba való belépés elött elvégezzük, mivel a megfelelö Login Script ilyenkor végrehajtódik, és számos problémától megszabadulunk.

A következö lehetöségünk a meghajtó-összerendelések elkészítése. Ezt a programot kapjuk meg, ha a Filekezelöben meghajtót választunk. A drag-drop technika is müködik, a katalógus nevét átvive a meghajtó betüjelére az összerendelés megtörténik (MAP).

 

A Permanent megjelölésével a Windows minden bekapcsolásakor összerendeli a meghajtót és a katalógust. Így helyettesíthetjük a Login script összerendeléseit, ha a Windows-ból jelentkezünk be.

 Vissza: NetWare 4

 

Copyright © 1996 NeTeN Számítástechnikai Bt
Last modified: January 05, 1997